Hur ser nya RUT avdraget ut 2021?

Fr.o.m januari 2021 höjs potten för RUT/ROT avdraget till 75.000kr per person och år. Nytt är även att 25.000kr av dessa öronmärks specifikt för RUT-tjänster. Med andra ord kan du fortsatt nyttja hela potten på 75.000kr till RUT-tjänster (såsom städning), du kan däremot inte nyttja mer än 50.000kr av potten till ROT-tjänster (såsom renoveringar). Man vill på så sätt säkerställa möjligheten till att nyttja RUT-tjänster under året vid en exempelvis större renovering hemma.

Om ditt nya ROT/RUT saldo ändå inte räcker till för hela året kommer här ett par tips på vad du kan göra.

  • Det går alldeles utmärkt att dela RUT-avdraget mellan flera personer i samma hushåll och därigenom erhålla upp till 75.000kr (och minst 25.000kr) subvention för städning per person och år.
  • På Hjälp Hemma har du möjlighet att ta uppehåll från städningarna i upp till 2 månader. Under dessa månader utgår fakturan automatiskt och då nyttjas heller inte ditt RUT-avdrag.
  • Du kan närsomhelst byta abonnemangsform och exempelvis minska frekvensen, permanent eller periodvis, eller justera städtiden under vissa månader så att ditt RUT-avdrag räcker hela året.

Ditt aktuella ROT/RUT saldo ser du bl.a i Skatteverkets app, och vi finns alltid här för att besvara dina frågor och hjälper gärna till att planera städningarna tillsammans med dig utifrån ditt tillgängliga RUT-saldo så att du fortsatt kan luta dig tillbaka och njuta av en enklare vardag.

Bli kontaktad av oss!

Skriv in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig snarast!

Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies. Läs mer.

x

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Example Company, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress example@company.name.

Example Company förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR